петък, 21 април 2017 г.

Сенки за очи *Pacifica* и *Makeup Geek*

Здравейте, прелестни!
Надявам се, че сте на топличко и се чувствате пролетно, въпреки студеното време в леко зимен стил.
След кратко отсъствие, аз отново съм тук и ще ви запозная с една палитра сенки за очи от ниския дрогериен клас, както и с едни моносенки, които се оказаха прекрасни.

Компания на сенките правят новите ми обици

Ще започна с палитрата-миналата година една моя приятелка ми я донесе от Щатите, за да изпробвам и техния дрогериен клас сенки. Палитрата е Pacificа.
Опаковката, в която се намира самата палитра е доста голяма и в нея има много ненужно свободно място, за щастие самата палитра е фиксирана и не подскача в кутията си. Картонена е, има защитна прозрачна пластмаса отпред, което позволява да се виждат самите цветове на сенките. 

Името на палитрата е "Силата на любовта", а сенките са минерални и веган

Не мога да не призная, че цветовете на опаковката и надписът са изключително сладурски елементи

Палитрата съдържа 10 разнообразни цвята сенки за очи.
Главният минус на тези сенки е липсата на пигментация. Преливат се добре, но има няколко цвята, които едва се виждат, при каквото и да било нанасяне, наслояване или пръскане със фиксиращ спрей/нанасяне на основа за пигмент.

Първият ред от палитрата-първата и последната сянка са ми от любимите, втората сянка също е чудесна, но имам подобни цветове в много палитри.

Втори ред от палитрата-много по-слаба пигментация и издържливост, (отляво-надясно) първия и третия цвят са идентични и по вид (невиждащ се вид) и по ефект (ефектът тук-съм-но-всъщност-ме-няма)

Интересното е, че светлите цветове изглеждат мат, но не са. Имат лек сатенен финиш, което на мен лично не ми харесва особено-държа в една палитра (от какъвто и клас да е) да има матови, един съвсем светъл цвят за фиксиране на праймъра за сенки и още поне един цвят за блендиране и хармоничен вид на грима.
Моите пристрастия са само към 4 сенки, като дори само заради тях бих си купила палитрата.

Фаворитите си съм отбелязала със звездички

Сенките на Makeup Geek взех от една разпродажба в блога на Теди от pandasmakeup, като  подарък за майка ми. Това са точно нейните цветове и мама се влюби в тях, още когато ги видя. Естествено аз ги опитах няколко пъти, просто защото не мога да издържа да купя нещо ново и да не го пробвам веднага.

Както винаги-прашни опаковки. Но пък са много сигурни и качествени и няма да усетите проблем, ако нямате магнитна палитра, в която да наредите сенките.

Имена и състав

Впечатленията ми са, че сенките наистина се разпрашават доста. Но за сметка на това са изключително пигментирани, блендират се много добре и са доста издържливи.
Аз купих цветовете
Creme Brulee и In The Spotlight. Първата сянка е прекрасен transition colour, а втората е със красив блестящ ефект и има някак кайсиево-златист отенък.
Сенките на сянка

И на слънчева светлина

Наистина харесах тези сенки и ви препоръчвам, ако имате възможност да пробвате някоя сянка на
Makeup Geek (най-добре от тези варианти със “foiled” ефект).
Заключение:

Като пигментация и трайност определено залагам на единичните сенки на Makeup Geek. Докато като цена, веган състав и екологична опаковка Pacifica са перфектен вариант за жена, която не се занимава задълбочено с гримове или е начинаеща.

Надявам се, че съм била полезна, прелестни и ви благодаря искрено, че ме четете!

Love!  💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар