понеделник, 11 септември 2017 г.

Catrice * Art Couleurs*-първи впечатления

 След цяло лято козметична и блог-диета, миналата седмица плахо влязох в дрогерия Лили и се насочих към щанда на Catrice. Видях, че са пуснали празна палитра и сенки-пълнителчета в продажба и незабавно реших, че имам нужда да ги пробвам!
Нямах търпение да преценя дали са се представили на ниво и дали сенките ще станат част от несесера ми.


Палитра Art Couleurs
Като първо впечатление-празната палитра е пластмасова, предназначена е за 4 броя сенки. Отдолу е отворена-тоест сенките могат да се разнообразяват, ако ви трябва някой друг техен тон, а отгоре е черна и блестяща. Цапа се при всяко докосване с пръсти-тоест перфектна е за сваляне на ваши отпечатъци. Лека, затваря се с щракане и не съм забелязала досега склонност да се отваря. Въпреки това не бих я носила в дамската си чанта-твърде много съм свикнала с добре защитените отвсякъде палитри, а и съм сигурна, предвид материала, че ако я изпусна ще се счупи веднага.

Разбира се, вече е изцапана... 


Капачето изглежда много стилно и изчистено.

Местата на рефилите сенки-слагат се с леко щракване и се избутват отдолу, ако искате да ги махнете.

Хубаво, голямо и удобно огледалце. Напоследък оценявам високо огледалата в палитрите-просто си бях забравила моето, докато бях на почивка през лятото и ми беше много дискомфортно

Рефили сенки Art Couleurs
Да преминем към самите сенки-аз попълних цялата палитра. Цветовете, които избрах са подходящи, както за лек, така и за по-вечерен грим. Два от тях са матови, другите два са красиво блестящи, като единият е от серия за хайлайт-сенки. Сенките се избутват съвсем лесно с пръст отдолу и излизат от собствените си кутийки.



030 Please tell rosie-матова сянка, много нежен цвят, много приятно нанасяне с четка за блендиране. Използвам го като transition colour.



040 Wild ginger-това е единствената от сенките, с която ми беше малко по-трудно. Изисква една идея повече време за блендиране и дори тогава има възможност да останат леееекичко забележими остри граници (просто моето око е свикнало да търси такива недостатъци и да се опитва да ги избегне всячески)



030 Metallic lights-хайлайт-сянка, изглежда много нежно на очите, нанася се лесно и е чудесно пигментирана. Нанесох я с четка, а не с пръсти-това говори само по себе си. Издържа цялата вечер без да изчезне от очите ми.  Доволна съм много!




090 Life on high heels-блестящ и пигментиран цвят, издържливостта му при моите очи е около 4 часа, след което трябва леко да се освежи. 



За блестящите тонове мога да кажа, че са като леко мазни на усещане и се блендират лесно. Единствената сянка, в която не се влюбих е Wild ginger-може би просто не й е мястото до другите цветове в палитрата, защото смесена с тях сякаш дава леко кален ефект. Интересното, което забелязах е, че гримът ми улегна за около час и тогава започна да изглежда еднородно и наистина красиво. Използвах любимата си база на Urban Decay, а като фиксиращ спрей заложих на Skindinavia и издържливостта на сенките беше прекрасна.

Сенките на дневна светлина

На слънце красиво блестят

И накрая-нанесени с четка, защото между нанасянето с пръст и това с четка, понякога има коренна разлика


Все още не съм добавила червилото-открих, че не съм забравила как да се гримирам, с изключение на плачевната очна линия, но явно това е като карането на колело...

Хей очички, хей веждички 💗


Цена-всеки цвят струва 5,69, самата палитра също струва толкова. Определено препоръчвам сенките на млади момичета, които имат нужда от евтини, но трайни, лесни за използване и качествени сенки.
Чудесно дрогерийно попълнение. Браво, Catrice!

Качеството на снимките е потресаващо, извинявам се, прелестни!
Застанах под лампата в заведнието, за да се виждам изобщо 💕


Надявам се, че съм била полезна, прелестни и ви благодаря искрено, че ме четете!

Love!  💖

2 коментара:

  1. Супер ревю! Между другото и аз с последната палитра, която закупих от Catrice, установих че с пръст цветовете са по-наситени, но това не е само конкретно за тези сенки и с други марки се получава същото. Аз обичам да пръскам четката с малко спрей за "запечатване" и също се получава добър резултат :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз често правя номера с навлажнената четка :) Особено със спрейчето на MAC-ефектът е страхотен!

      Изтриване