четвъртък, 18 август 2016 г.

Maybelline *The Blushed Nudes* ревю

Нека започнем с това, че обичам розово. Харесвам и нюд грим.
Много се колебаех за тази палитра. Дали я харесвам? Дали искам да я имам? Дали си струва изобщо?
След двуседмично мислене за нея всеки ден, реших да се отърва от мъките, отидох и си я купих. Още в магазина се почувствах доста успокоена, а у дома вече бях в лека еуфория. (Явно шопингът на палитри ми е като дрога...)
Да започнем с описанието – лека, пластмасова опаковка в златисто-розово, с прозрачна част, през която се виждат самите редове сенки. Елегантен външен вид, изглежда крехка и според мен не е добра идея да бъде изпускана.



Отзад има обичайните описания и ненужни схемички.
Не ми харесва дребния детайл, че няма имена на сенките или някакво номерче – много много непрактично.



Когато отворим кутийката идва ред на сенките и четката – 12 цвята, в прекрасна розово-златиста хармония и четчица, както и апликатор на единия й край. Отново отива в кутийката с "четки за всеки случай". Харесвам самите цветове изключително много. Палитрата определено е подходяща за път, лека и малка, и с достатъчно цветови възможности за доста видове грим – от озарени очи за сутрешен лек офис грим, до тъмни опушени очи за вечерта.
Относно любителките на матов грим – това не е вашата палитра, момичета (само един цвят, и то доста невидим, освен ако не се надгражда на няколко пъти)

Успях да издера единия цвят още със самото отваряне на палитрата



Като пигментация  - не е силна, но позволява надграждане на тоновете, което е добре. Като издържливост – ако нанасяте с четка, напръскана леко със фиксатор ситуацията е доста добра. Бих казала, че нямаше особено много нападали сенки под очите ми, което ми хареса доста – няма да се налага първо да гримирам очите, а после лицето, както обикновено!

Цветовете на сянка

И интензивният им блясък на слънчева светлина

Изпробвах грима си по обичайния начин – гримирах се преди да водя часове по танци в залата и изкарах два интензивни и потни часа. Нямаше размазано, но цветовете се преляха един в друг напълно и малко се позагуби ефектът на грима. От 6 до 12 вечерта при танцуване, потене, сушене на мокра коса и излизане на коктейли след това, се справиха прилично. Към 1 часа вечерта забелязах, че започват да се размазват и да избледняват.
Оценката ми за палитрата е:
Цена: около 20 лв – отлична
Цветове – 12 – отново отлична
Пигментация – средна
Издържливост – средна
Мисля, че ще използвам
The Blushed Nudes до самия и край – просто се влюбих в цветовата гама.



А на вас харесва ли ви тази палитра, прелестни? Бихте ли я използвали??? За какъв грим?

Няма коментари:

Публикуване на коментар