вторник, 31 май 2016 г.

Битката на бюти блендерите!

След едноседмична почивка - здравейте, прелестни мои!
Добре дошли на битката за надмощие между бюти блендерите, красавици...
След обикновената гъбка за поставяне на течен фон дьо тен и хайлайтър, на сцената изгря оригиналният бюти блендер... И промени всичко буквално за една нощ – това е най-известната гъбка за поставяне на фон дьо тен в света, но дали е най-добрата???
Предстои да видите моя опит
J
Използвам бюти блендери от доста време насам – имам оригиналния и отвреме навреме го подменям по хигиенни съображения. Забелязах как все повече козметични марки пускат на пазара подобни продукти със абсолютно същия вид, но много различно качество.  Целенасочено започнах да си купувам различни, за да преценя доколко са добри и доколко се доближават до ефекта на оригиналната. Тук ще разгледам 3 вида гъбки, както и оригиналната версия.


Първата е обикновена гъбка от комплект за около 3 лева, наличен във всеки магазин. Любимата ми от комплекта е гъбката сърчице – мекичка, нежна, изпозвам я с много добър резултат при слаганего на хайлайтър под очите и в зоната на нослето и веждите. Чудесна е, лесно се пере, но лошото при нея е много краткия живот – разпада се в рамките на 3 седмици и ако човек не се усети навреме започва да пада на малки частици в грима. (което е меко казано много грозно)



Втората гъба е 3
D бюти блендера на AURA – с малко смесени чувства съм към него, но установих, че се почиства изключително лесно поради големите си порички. Но за жалост точно те са причина и за поемането на много голямо количество продукт във самия блендер. Резултатът на лицето е приятен, понякога се получават леки линии, но лесно се тушират с малко повечко работа с блендера. Така или иначе – това си бюджетна гъбка, струва около 7 лв и може да ви бъде много полезна, ако не желаете да давате пари за оригинален бюти блендер и ако можете да отделите малко повечко време за поставянето на фон дьо тен.


Третата версия е блендерчето на Е
belin и може да си я закупите от DM. Цената е около 7 лв и има много различни видове и цветове. Аз лично си взех лилава гъба, защото е един от любимите ми цветове и освен това исках да видя как се държи цветът при изпиране и доколко пигмент „пуска“.
Не обичам да пиша абсолютно отрицателни мнения, но тази гъба.... За мен е едно категорично НЕ. Въпреки лесното си пране и липсата на пускане на пигмент.... е... Изключително неприятна, независимо дали суха или намокрена и изстискана – толкова е твърда, че сякаш се опитвам да поставя фон дьо тена си с надута футболна топка (да, точно това си мислех вчера и почти се докарах до рев, защото закъснявах, а другите ми блендери не бяха в този момент до мен). С нея не се поставя със стандартните потупвания, защото при тях става на резки линии (звучи абсурдно, аз самата една вярвах като гледах какво се случва), налага се да размажем продукта за да се разнесе, а при този начин на гримиране предимно ефектът е като от малко дете, което си маца лицето с пюре от плодове. Кална и много много жална гледка.



И най-накрая стигаме до оригиналният ми бюти блендер (около 35 до 41 лв в зависимост дали е от Сефора илиот някой сайт)  – за пореден път се убедих, че от всички версии, които съм пробвала тази е най-най-най-най (до положителна безкрайност). Винаги ще бъда вярна на това розово сладурче. Пере се малко по-трудно от останалите и пуска пигмент, но поставянето на грима е толкова бързо и лесно... Мечта. Видът на лицето е абсолютно копринен и без следа от линии. Няма нужда да повтарям добре известните факти за бюти блендера. Просто ще ви кажа – заслужава си всяка стотинка и е абсолютният победител между всички намиращи се на пазара подобни продукти!




А вие, прелестни, четки или бюти блендер използвате за поставянето на грима си???

2 коментара:

  1. Аз съм фен на четките и то на една определена.С бюти блендерите така и не се сработихме :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз в последния месец се опитах да се преборя с бюти блендерите - купих си цял комплект четки за целта... Но се оказа, че не мога да се справя с тях :( Признавам си го.

      Изтриване