петък, 27 януари 2017 г.

Козметично кошче

Здравейте, прелестни. Има дни, които просто са подходящи за изхвърляне на разни неща и започване отначало. На чисто.
На дъното на козметичното ми кошче днес може да откриете повече неща от обичайното. Реших да разчистя един шкаф, който от доста време насам ме плашеше с вида и тайните, криещи се в него. Очакваше ме изненада на дъното-малка торбичка със сенки, които съм използвала като ученичка...
Спомени, спомени... За очи в странни цветове, пълна липса на блендиране и ощавени веждички.
Същевременно изхвърлям и няколко продукта, които обожавам и вече съм отворила следващите опаковки от тях.


Да започнем с продуктите за устни...
Балсам за устни
Velnea в светлозелено-не ми харесва как мирише, не ми е свършил и някаква особена работа.
Балсам за устни
Oriflame-прекрасен аромат, приятно действие, но огромно количество. Просто срокът на годност изтече.
Молив-червило
Oriflame-много балсаместа консистенция и прекрасен аромат на диня. Отново прекалено голямо количество, а остренето на червилото беше мъчително трудно и накрая го захвърлих в дъното на шкафа.
Гланц за устни
Flormar-чудесен гланц с малки блестящи частички и силен цвят. Лепнеше, но беше издържлив и придаваше прекрасен, червеникаво-розов цвят на устните.
Червило
L’Oreal-не ми харесваше  ароматът на черилото. Нещо силно и изкуствено, наподобяващо роза, което не изчезваше дори и след час. Трайност-беше на сектори, едната част си стоеше, а по средата на устните изчезваше изцяло и стоеше на петна. Друг минус беше неприятната, лепкава, бяла линия на границата на устните.
Контур-стикчето на Maybelline-първоначално бях доволна и го използвах като основа за контура си тъмната част, но около края на втория месец забелязах, че където го използвам кожата ми се обрива на малки пъпчици.
От тийн годинките ми-червило, на бранд, който никога не съм чувала. Помня, че имах няколко подобни и бяха доста хидратиращи и балсамести като усещане.


Продукти за лице
BB крем на Garnier-едно от най-непоносимите неща, които съм носила на лицето си. Не бих го повторила, каквото и да се случва.
Фон дьо тен Catrice-мой много любим продукт, в момента съм на следващата опаковка.
Catrice Camouflage Concealer-също незаменимо мое приятелче. Единствения му минус е,  че се събира в дребните бръчици и гънки, но за цената си е наистина страхотен продукт. И при него в момента съм отворила следващата опаковка.
Пудра Flormar-просто е с изтекъл срок на годност, а напоследък не използвам пудри в грима си.

Сенки за очи
От тийн годините имаме няколко представителя, за които имам спомен, че всяка уважаваща себе си мацка, трябваше да притежава.
2 палитри на
Ruby Rose
Първата малка, с много приятни цветове, мисля, че съм използвала преди около 12 години.
Втората голяма (защото, колкото повече, толкова по-добре, като един малък Мечо Пух в женски облик)-около 6-7 годишна  палитра. Мисля, че повече съм я гледала и съм й се радвала, отколкото съм я използвала. От нея се носи доста странна миризма на пластмаса.
Малка палитра на
L’Oreal-имам ясен спомен, че я бях получила като подарък на абитуриентската си вечер. Беше много симпатична, но в онези години кафявото определено не ми беше фаворит.




Тройна палитра на
Bourjois Rose Vintage-използвах я, но не ми допадаше начина, по който изглеждаха цветовете на очите ми и в един момент я захвърлих.
Моносянка на
Bourjois-сянка, която имаше съвсем слаба пигментация, но за сметка на това, от нея хвърчаха хиляди блестящи частици-по лицето ми, по дрехите ми  и в очите ми.
мини палитри на Flormar-отдааавна изтекъл срок на годност. Харесваха ми цветовете и издържливостта, но не ми харесваше разпрашаването им по цялото ми лице.
Тук съм добавила и един пясъчен лак на
Golden Rose-красив цвят, добра издържливост, но каквато и база да използвах, ноктите ми винаги бяха изподрани и неравни след премахването му (същото се отнася и за всеки пясъчен лак, който ми е попадал до момента)
Глитър очна линия на
Essence-използвах я доста, но накрая частичките просто засъхнаха по опаковката и стана невъзможно изкарването им с четката.
Няколко апликатора за сенки от палитри на Sleek-преди ги пазех, за да правя swatch с тях за блога, но в крайна сметка реших, че не стават за нищо и се отправят към боклука.
Фиксиращ спрей на
Alverde-това беше по-скоро много лек и освежаващ спрей, имаше фиксиращ ефект на моите очи (въпреки, че много момичета споделят, че при тях не е работил) Все пак предпочитам тежката артилерия в лицето на Skindinavia.

Лична хигиена-обикновено изхвърлям и подновявам всичко навреме, оказа се, че съм изхвърлила доста неща, преди да им направя снимки за блога....
Рол-он дезодорант
Nivea-използвам само него от години, обичам аромата и действието му. Знам, че съставките му са доста неприятни и колкото и да не ми се иска, ще се опитам да го сменя.
Спрей на
Refan-ароматът му е прекрасен, на захар, на череша, на свежо. Запазва се дълго време и цената му е чудесна. Аз винаги имам поне 2 вида спрей за тяло на Refan у нас.

Допадат ли ви подобни публикации, момичета?
Искате ли да започна да ги пиша като поредица?

Надявам се, че съм била полезна, прелестни и ви благодаря искрено, че ме четете!


Love! 💖

6 коментара:

  1. Лелеее, колко назад във времето ме върна <3
    Искаме поредица "Козметично кошче", да! :)

    ОтговорИзтриване
  2. BB крема на Гарниер и аз ей така го намерих с хартиената опаковка :) Миналото лято си мазах с него краката като носех рокли, за равен тен. И за това не става...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, просто невъзможен продукт... При положение, че винаги се опитвам да съм оптимистка :)

      Изтриване
  3. Тези рубироузки палитри .... ех, споменииии! Btw мама още си ги ползва и си купува от тях :D Мерси,Инче :*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Направо сърцето ми потръпна, когато ги намерих, наистина :)
      Буквално се почувствах като ученичка за секунда!
      Целувкиии, Джули :*

      Изтриване