вторник, 8 януари 2019 г.

The Balm *Meet Matt(e) Trimony* ревю


Здравейте, прелестни 💖
Нека 2019 донесе на всички ни много щастие, усмивки и красота!
Притежавам и работя с палитрата на
The Balm Mattе Trimony от доста време, но чак сега съм готова да й направя ревю, защото не само за мен, а и за доста потребители, тя пробужда противоречиви мнения и чувства. Последните месеци три момичета ми зададоха въпроси за нея и доста поразсъждавах.
Намира се лесно-има я в Бюти Зоун и е с достъпна цена. Не е лимитирана серия и може да си я закупите, когато решите.


Започвам с опаковката-картонена, обвита в картонен плик, който е абсолютно копие на самата палитра. Аз държа самата палитра в плика, за да не се цапа излишно. Материал на палитрата-твърд картон, ако я не я съхранявате правилно се цапа и ъгълчетата й започват да се разпадат. Дизайнът е силна страна на този бранд, като и тук нямаме изключение. Ретро, пин-ъп, винтидж и мнооого закачливо!
Част е от „мъжките“ представители сред палитрите-всяка сянка е с име на мъж, което подхожда на цвета.


Капачето всъщност е голямо и много хубаво огледало. Вътре няма четки, за което аз съм особено щастлива-не се хаби място и не ми е гузно, че съм изхвърляла безплатни четки.
Сенките са 9 на брой, напълно матови и предимно неутрални.На допир са сухи, пигментацията е уникално добра, което обаче води след себе си два проблема.
1-Разпрашаване-определено го има, аз съм казвала и преди, че първо гримирам очите си и след това лицето, именно по тази причина.
2-Трябва да сте доста внимателни и да нанасяте съвсем малко количество продукт, за да се получи добро блендиране между цветовете. Една секунда невнимание и ще се наложи да блендирате доооооста дълго време.
За мен това не са твърде големи минуси и използвам палитрата изключително често, но няма как да не отчета, че не е подходяща за начинаещи в гримирането, за които принципа „
a little goes a long way” отнесен към гримирането, е все още не толкова разбираем.
Факт е, че тази палитра е много икономична-използвам всички цветове от месеци, но тъй като спазвам нанасяне със съвсем лек допир на четката, има сенки, при които все още личи леко фабричния принт!
На снимките добре си личи колко тебеширена и неблендирана може да се окаже ситуацията, ако не внимавате!Цветове:
Matt Lin-съвсем лек, нежен прасковен тон, аз лично го използвам за фиксиране на основата ми за сенки.


Matt Thomas-светло розово със студен подтон


Matt Rossi-възможно най-типичният тоуп цвят, в който сивите нотки се усещат.


Matt Lopez-топъл кафеникав цвят


Matt Kumar-червено с керемиден отенък. За добро блендиране надграждайте тази сянка леко и внимателно.

Matt Moskowitz-тъмен и дълбок лилавo-сливов цвят. Всички знаем, че много трудно се създава качествена матова сянка в лилавата гама-отново надграждайте на малки стъпки за красив ефект!


Matt Evans-светло кафяво, с леко по-хладен отенък


Matt Reed-дълбок, тъмнокафяв цвят


Matt Ahmed-черно (бих нарекла този цвят „матов въглен“, ако зависеше от мен) Блендира се една идея по-трудно, но е напълно достижимо, ако работите леко с четката. Използвам точно тази сянка за да фиксирам гел-очни линии, почти всеки път, когато ги нанасям.


В съчетания цветовете от палитрата работят красиво и хармонично заедно-блендират се успешно един с друг, не създават кален ефект и са подходящи за всеки тен и цвят на очите!

Надявам се, че съм била полезна, прелестни и ви благодаря искрено, че ме четете!Love! 💖

1 коментар: